feb 08

Bravo for Spiseriet

Når Bjørn A. Stangeland og hans kompanjonger i Venneforeningen Bravo samles rundt langbord på Spiseriet, er stemningen alltid god. – Spiseriet er et flott sted med en fantastisk utsikt, herlig mat, trivelig service og bra atmosfære, så vi nyter tiden vi tilbringer her, fastslår Bjørn.

Før Bjørn A. Stangeland, nummer tre fra venstre på bildet, og Venneforeningen Bravo inntar konsertsalen, nyter et bra måltid og noe godt å drikke på Spiseriet.

Venneforeningen Bravo møtes på Spiseriet minst seks ganger i året for å nyte en god lunsj før arrangementet «Kammermusikk med utsikt». Bjørn A. Stangeland er leder for foreningen, og forklarer hva han liker med restauranten:

– Det er så mye som er bra med Spiseriet! Utsikten er jo helt fantastisk – den beste fra en restaurant i Stavanger, og både mat og service står i stil. Stemningen er avslappet og fin, og det er god plass mellom bordene. Beliggenheten er super, med gangavstand fra sentrum, samtidig som det er veldig god parkering så å si like utenfor døren, sier Bjørn, som omtaler de ansatte på Spiseriet som «smilende, kunnskapsrike og over gjennomsnittet serviceinnstilte».

Bestill bord på Spiseriet her – http://spiseriet.no/bestill-bord

Bjørn A. Stangeland og Sigurður Rúnar RagnarssoBjørn A. Stangeland og Sigurður Rúnar Ragnarsso

Når bred målgruppe
Daglig leder på Spiseriet, Sigurður Rúnar Ragnarsson, blir stolt når han hører hva Bjørn sier, og forteller at de jobber hardt for å opprettholde et høyt nivå på både mat og service.

– Vi ligger ikke midt i sentrum, der folk kanskje stikker innom en restaurant på impuls for å spise. Vi må trekke dem ut hit, samt overtale de som skal på arrangement på Stavanger Konserthus om å komme innom oss før eller etter, og det gjør vi ved å levere et førsteklasses måltid i en trivelig atmosfære. Samtidig tiltrekker kulturarrangementene på dette flotte bygget en veldig bred målgruppe – fra barn til pensjonister, og restauranten må derfor tilby noe som passer for alle. Og det gjør vi, både med tanke på menyinnhold og prisnivå, forklarer Sigurður.

Les mer om Spiseriet – http://spiseriet.no/om-oss

Alltid friskt og ferskt
Bravo-leder Bjørn påpeker at han også flere ganger i året besøker restauranten på Bjergsted som privatperson sammen med sin hustru eller sine venner.

– Som pensjonist holder jeg ikke på med treskjæring, jeg samler ikke på frimerker og driver ikke med slektsgransking. Det er mat, vin og kultur er mine interesser. Jeg er definitivt over gjennomsnittet opptatt av god mat, og blir alltid imponert over det jeg får servert på Spiseriet. Jeg var her første gang rett etter at restauranten åpnet, og tenkte med en gang at her skal jeg tilbake ofte, for dette holder høy kvalitet. Kokkene følger årstiden, så det er alltid noe ferskt og friskt på menyen, og de er veldig flinke til å bruke gode, lokale råvarer. Ved at de stadig fornyer menyen, går man aldri lei av noe, og finner alltid noe nytt og spennende å prøve – og man får god valuta for pengene, påpeker Bjørn.

Ta en titt på de ulike menyene til Spiseriet – http://spiseriet.no/meny

God søndagsfølelse
Høsten 2017 begynte Spiseriet med søndagsbrunch, og Bjørn var selvsagt tidlig på plass for å prøve ut det nye brunchtilbudet.

– Meg og min kone har vært der én gang, og vi skal definitivt tilbake. Maten holdt mye høyere kvalitet enn andre søndagslunsjer jeg har vært på i regionen, og det var en fin kombinasjon av varme og kalde retter, samt en sjokoladedessert som ganske enkelt var fabelaktig. Det at kokkene står i lokalet og skjærer opp kjøttet, gjør at man får en nærhet til matlagingen, og bidrar til å skape den gode søndagsfølelsen, fastslår Bjørn.

Les mer om søndagsbrunchen her – http://spiseriet.no/brunsj

Andre artikler:

Bravo er Konserthuset og Symfoniorkesterets venner, og jobber med å skape nærmere kontakt og øke publikumsoppslutningen.

– Gjennom å bli medlem i Venneforeningen Bravo får man rabatt på utvalgte arrangementer, anledning til kjøp av billetter før ordinært salg, invitasjon til SSO sine orkesterprøver, og mye mer. Vi ser på det som en fin anledning til å bli kjent med andre som deler begeistringen og beundringen for magisk musikk, og en god unnskyldning for å gå mer på artige arrangementer på dette flotte konserthuset, inkludert å nyte et bra måltid på Spiseriet, sier Bjørn A. Stangeland.

Vil du bli medlem eller vite mer om Venneforeningen Bravo? Send en mail til post@bravostavanger.no.