De to nye kokketilskuddene på Spiseriet, Marius Dragsten Kjelsrud fra Stjørdal og islandske Magnus Thorri Jonsson, har begge utmerket seg i konkurranser og drømmer om å delta i flere.
Marius skal konkurrere i Norges viktigste matkonkurranse – Årets Kokk i Mathallen i Oslo 24. september. Vinneren av konkurransen får anledning til å representere Norge i Bocuse d’Or Europe i Tallin i 2020, og (forhåpentligvis) i Bocuse d’Or i Lyon i januar 2021.
Det er begge lidenskapelig opptatte av mat og bruk av lokale råvarer.
Matverden ble for første gang introdusert for Magnus i familiehjemmet sammen med mor og bestemoren. Siden den gang har han aldri vært i tvil om hva han ville gjør som stor. Magnus som har konkurrert mye tidligere er klar for året 2020.
– Jeg har lyst å konkurrere i NM som årets fiske- og grønnsaks-kokk. Jeg liker å jobbe med ferske grønnsaker, som brokkoliniskudd. Ellers er ost en stor favoritt – alt som kan smeltes. På Spiseriet får vi all den støtten vi trenger for utvikle og utfordre oss, sier Magnus.