apr 18

Bocuse d’Or-kokk kommer til Stavanger

Fredag 14. september får Stavanger besøk av en av Islands aller beste kokker når Reykjavik Gastronomy kommer til Spiseriet, og du er herved invitert! Bestill bord nå for å sikre deg en fantastisk matopplevelse.

Reykjavik Gastronomy i Spiseriet 14. september

Bjarni S. Jakobsson er en islandsk mesterkokk som driver selvstendig under navnet Reykjavik Gastronomy, og vi er veldig glade for å få ham inn som gjestekokk i Spiseriet i høst. Bjarni begynte sin karriere som kokkelærling på VOX Restaurant på Island, og ble senere kjøkkensjef der. Han har også vært med på å utvikle flere av Islands beste restauranter, samt å ha jobbet på både 2- og 3-stjerners Michelin-restauranter i Danmark, så dette er en mann som vet hvordan man skaper et måltid utenom det vanlige.

Her kan du bestille bord

Norsk-islandsk meny

Sammen med Spiseriets dyktige kokker skal Bjarni lage en helt spesiell meny hos oss fredag 14. september. Menyen er inspirert av nordisk matlaging, med gode norske lokale råvarer i fokus, i tillegg til de islandske som Bjarni er en verdensmester i å tilberede. Av islandske råvarer blir det å finne blant annet trøffeltang, rødalgen søl og annet strandgodteri, samt wasabi, arktisk timian og sjokolade. Det blir nye norske poteter, sopp, Rogalam og mye mer som bør få munnen til å fylles med vann!

Prisvinner og Bocuse d’Or-kokk

Bjarni har i årene 2013-2017 deltatt i mange konkurranser og vunnet mange gull- og sølvmedaljer sammen med det islandske kokkelandslaget, der han hadde rolle som lagets kaptein i 2015. Bjarni ble årets kokk i Island i 2012 og vant sølvmedalje i Årets kokk Nordic 2013.

Bocuse d’Or er verdenskonkurranse for kokker, og de fleste av verdens beste kokker mener det er den aller tøffeste konkurransen du kan delta i. I juni 2018 deltok Bjarni som Islands kandidat i Bocuse d’Or Europe og er han med i finalen som blir holdt i Lyon i januar 2019. Og da vil arrangementet på Spiseriet i høst være en viktig del av forberedelsene, så dette vil du ikke gå glipp av.

 

En fabelaktig 5-retters meny kr. 745
Vinpakke kr. 690
Ølpakke kr. 435

En spennende 3-retters meny kr. 575
Vinpakke kr. 420
Ølpakke kr. 365

Book din plass her