En av Islands storstjerner i den kulinariske verden, Michelin-kokken Gunnar Karl Gislason, skal traktere grytene i Spiseriet fredag 20. og lørdag 21. juli, under Gladmatfestivalen. Og det er ikke alt: Espen Hana og Christian «Caboom» Eriksen leverer underholdningen. Book billetter her, og nå!
Våre heldige gjester disse dagene kan forvente en fabelaktig meny bestående av fire retter, samt noen ekstra småsmaker, som i Gunnars ånd er inspirert av naturen rundt oss. Dette blir helt fantastisk!
Fra oppvask til New York
Gunnar Karl Gislason er en jordnær matspesialist som har jobbet seg fra oppvasken til toppen. Han er i dag kjøkkensjef på Restaurant Agern, som er plassert i Grand Central-terminalen i New York, og vi er veldig glade for å få ham inn som gjestekokk i Spiseriet, restauranten på Stavanger konserthus, under Gladmaten.
Gunnar har tidligere vært kjøkkensjef på noen av Islands beste restauranter, har jobbet på stjernerestauranter i Danmark, og har vunnet flere gull- og sølvmedaljer sammen med det islandske kokkelandslaget. Han åpnet og er ennå en av eierne av Dill Restaurant, Islands første restaurant til å få Michelin-stjerne.
Men stjernekokken er ikke opptatt av å skryte av det han har oppnådd. «Jeg kunne kommet opp med mange skrytehistorier, men til syvende og sist så gjør jeg det jeg gjør for meg selv. Jeg har en «desire» for å gjør andre glad, og en av mine beste metoder er å gjøre det med mat», sier Gunnar.
Les mer om Gunnars historie lenger nede på siden.
Lokale festingredienser
Som om mat fra en Michelin-kokk ikke er nok, kommer også de lokale stjernene Espen Hana og Christian «Caboom» Eriksen for å stå for underholdningen. Hver for seg er begge garanti for fabelaktig fest, og sammen er de en gave til alle som samler på smilerynker!
Begge to har føttene solid plantet i musikken, og det blir derfor en kveld i den musikalske humorens tegn. Christian Eriksen og Espen Hana passer både til fisk, skalldyr, kjøtt og frukt, der begge trakterer utallige instrumenter, synger, og er kjent for å åpne latterdøra til publikum på vidt gap. Vi vet derfor at du kan se fram til et måltid der alle ingrediensene går sammen og opp i en høyere enhet og blir en opplevelse helt utenom det vanlige!
Etter middagen i Spiseriet, fortsetter musikken i et jazzy tempo og baren blir åpen for eventuelt ekstra kjøp av drikke.
Stjerner i Spiseriet kr 815,-
Dette inkluderer:
- 4-retters meny med ekstra småretter
- aperitiff
- kaffe
- underholdning
Vinpakke kr 680,-
Ølpakke kr 405,-
Her er menyen:
meny
kamskjell og andefett
fermenterte jordbær, sommersalat, dulse
beter og lille aske
honning fra Ola, sikkelsbær, syre,
røkt bakt kveite
sjy av stekte bein, kvann, vårløk
svineribbe og myse
blomkål, mandler, hyllecapers, puffet skinn
skyr og fennikel
eple, spansk kjørvel, havregryn
moreller og kamille
brunet smør, selleri, sommerblomst
Gunnar Karl Gíslason – Agern restaurant
Arrangementet starter kl. 19.00.
Ønsker du å sitte sammen med andre som har kjøpt billett, send oss en e-post på post@spiseriet.no
(Meldinger om eventuelle allergier kan gis ved billettbestilling.)
Andre arrangementer:
Les mer om Michelin-kokken Gunnar Karl Gislasons historie:
Islandsk suksesshistorie
Fortellingen om Gunnar Karl Gislason er en historie om pågangsmot, lidenskap, og førsteklasses mat. Han har gått fra oppvasken i hjembyen i Island til å åpne Michelin-restaurant i New Yorks Grand Central. Vi er utrolig stolte av at vi nå får ham på besøk i Spiseriet.
Gunnar begynte kjøkkenkarrieren i oppvasken, for å så å få læreplass på Fiðlarinn, på den tiden den beste restauranten i Gunnars hjemby, Akureyri. Senere flyttet Gunnar til Reykjavik for å bli ferdig med kokkeutdannelsen, på det kulinariske instituttet i Kopavogur. Sammen med studiene fortsatte han treningen i det klassiske, franske kjøkkenet på Hotel Holt.
I året 2000 flyttet Gunnar til København for en stilling på Christie’s hos Jens Peter Kolbech. Deretter videre til Saison, hos Chef Erwin Lauterbach, som med sin filosofi og lidenskap for råvarer ga stor innflytelse. Dette var Danmarks eneste 2-stjerners Michelin-restaurant på den tiden. Kommandanten og Ensemble kom følgende med 2-stjerner senere.
Hjemlig suksess
Etter dette ble hjemflytting til Island en ny suksess for Gunnar, da han begynte som kjøkkensjef for Chef Siggi Hall i 2003. Gunnar begynte så å jobbe på VOX restaurant i 2005 – ett år etter at Claus Meyer, Rene Redzepi og Hakon Mar Ørvarsson (VOX) hadde manifestet retningslinjer for det Nye nordiske kjøkkenet. Gunnar forlot VOX for en kort periode for å åpne casual bistro «b5», med revolusjonerende fokus på nordiske ingredienser. Han vendte tilbake til VOX som kjøkkensjef i 2007, der han relanserte menyen med fokus på nasjonale produkter, til stor suksess.
Til tross for den store finanskrisen og avgang av alle sine investorer i 2009, åpnet Gunnar sin egen restaurant, Dill, der fokuset ble islandske ingredienser, produsenter, ville planter fra hav og land, tradisjoner og glede. Senere ble Dill Restaurant i tillegg til Nordic Prize award, tildelt Islands første Michelin-stjerne.
Imponerer i New York
I 2016 åpnet Gunnar Restaurant Agern i New York, der han er kjøkkensjef. Sammen med eieren Claus Meyer, som også eier Noma i København – «Nr 1-restaurant i verden i 2014», har de klart å imponere newyorkerne med matlaging og tradisjoner inspirert av Norden, men med høyt fokus på de lokale råvarene. Agern ble kort tid etter åpningen tildelt en Michelin-stjerne.
Gunnar har også laget en kokebok sammen med Jody Eddy, North – The new nordic cusine of Iceland. Den er definitivt verdt en titt.
Gladmaten i Spiseriet
Gunnar kommer til Norge og Gladmatfestivalen, som går av stabelen 18.-21. juli, allerede tirsdagen før festivalen offisielt starter, for å fortelle sin historie på åpningsarrangement, Kokepunktet. Der skal han blant annet snakke om balansen mellom familie og jobb.
Det er utrolig stas for oss i Spiseriet å kunne tilby denne opplevelsen til våre gjester, og ikke minst få inspirasjon fra Gunnar. Vi anbefaler alle som er interessert i god mat å bestille billett til dette arrangementet, og få et kulinarisk høydepunkt under det som vil bli nok en flott Gladmat-feiring.