apr 25

Stjerner i Spiseriet

En av Islands storstjerner i den kulinariske verden, Michelin-kokken Gunnar Karl Gislason, skal traktere grytene i Spiseriet fredag 20. og lørdag 21. juli, under Gladmatfestivalen. Og det er ikke alt: Espen Hana og Christian «Caboom» Eriksen leverer underholdningen. Book billetter her, og nå!

Stjerner i Spiseriet Gunnar Karl Gislason, Christian Eriksen og Espen Hana

Våre heldige gjester disse dagene kan forvente en fabelaktig meny bestående av fire retter, samt noen ekstra småsmaker, som i Gunnars ånd er inspirert av naturen rundt oss. Dette blir helt fantastisk!

Billetter kan kjøpes her »

Fra oppvask til New York

Gunnar Karl Gislason er en jordnær matspesialist som har jobbet seg fra oppvasken til toppen. Han er i dag kjøkkensjef på Restaurant Agern, som er plassert i Grand Central-terminalen i New York, og vi er veldig glade for å få ham inn som gjestekokk i Spiseriet, restauranten på Stavanger konserthus, under Gladmaten.

Gunnar har tidligere vært kjøkkensjef på noen av Islands beste restauranter, har jobbet på stjernerestauranter i Danmark, og har vunnet flere gull- og sølvmedaljer sammen med det islandske kokkelandslaget. Han åpnet og er ennå en av eierne av Dill Restaurant, Islands første restaurant til å få Michelin-stjerne.

Men stjernekokken er ikke opptatt av å skryte av det han har oppnådd. «Jeg kunne kommet opp med mange skrytehistorier, men til syvende og sist så gjør jeg det jeg gjør for meg selv. Jeg har en «desire» for å gjør andre glad, og en av mine beste metoder er å gjøre det med mat», sier Gunnar.

Les mer om Gunnars historie lenger nede på siden.

Lokale festingredienser

Som om mat fra en Michelin-kokk ikke er nok, kommer også de lokale stjernene Espen Hana og Christian «Caboom» Eriksen for å stå for underholdningen. Hver for seg er begge garanti for fabelaktig fest, og sammen er de en gave til alle som samler på smilerynker!

Begge to har føttene solid plantet i musikken, og det blir derfor en kveld i den musikalske humorens tegn. Christian Eriksen og Espen Hana passer både til fisk, skalldyr, kjøtt og frukt, der begge trakterer utallige instrumenter, synger, og er kjent for å åpne latterdøra til publikum på vidt gap. Vi vet derfor at du kan se fram til et måltid der alle ingrediensene går sammen og opp i en høyere enhet og blir en opplevelse helt utenom det vanlige!

Etter middagen i Spiseriet, fortsetter musikken i et jazzy tempo og baren blir åpen for eventuelt ekstra kjøp av drikke.

 

Kjøp billetter her »

Stjerner i Spiseriet kr 815,-

Dette inkluderer:

  • 4-retters meny med ekstra småretter
  • aperitiff
  • kaffe
  • underholdning

Vinpakke kr 680,-

Ølpakke kr 405,-

Her er menyen:

meny

 

kamskjell og andefett

fermenterte jordbær, sommersalat, dulse

 

beter og lille aske

honning fra Ola, sikkelsbær, syre,

 

røkt bakt kveite

sjy av stekte bein, kvann, vårløk

 

svineribbe og myse

blomkål, mandler, hyllecapers, puffet skinn

 

skyr og fennikel

eple, spansk kjørvel, havregryn

 

moreller og kamille

brunet smør, selleri, sommerblomst

 

Gunnar Karl Gíslason – Agern restaurant

 

Arrangementet starter kl. 19.00.

Kjøp billetter her »

Ønsker du å sitte sammen med andre som har kjøpt billett, send oss en e-post på post@spiseriet.no

(Meldinger om eventuelle allergier kan gis ved billettbestilling.)

Les mer om Michelin-kokken Gunnar Karl Gislasons historie:

Islandsk suksesshistorie

Fortellingen om Gunnar Karl Gislason er en historie om pågangsmot, lidenskap, og førsteklasses mat. Han har gått fra oppvasken i hjembyen i Island til å åpne Michelin-restaurant i New Yorks Grand Central. Vi er utrolig stolte av at vi nå får ham på besøk i Spiseriet.

Gunnar begynte kjøkkenkarrieren i oppvasken, for å så å få læreplass på Fiðlarinn, på den tiden den beste restauranten i Gunnars hjemby, Akureyri. Senere flyttet Gunnar til Reykjavik for å bli ferdig med kokkeutdannelsen, på det kulinariske instituttet i Kopavogur. Sammen med studiene fortsatte han treningen i det klassiske, franske kjøkkenet på Hotel Holt.

I året 2000 flyttet Gunnar til København for en stilling på Christie’s hos Jens Peter Kolbech. Deretter videre til Saison, hos Chef Erwin Lauterbach, som med sin filosofi og lidenskap for råvarer ga stor innflytelse. Dette var Danmarks eneste 2-stjerners Michelin-restaurant på den tiden. Kommandanten og Ensemble kom følgende med 2-stjerner senere.

Hjemlig suksess

Etter dette ble hjemflytting til Island en ny suksess for Gunnar, da han begynte som kjøkkensjef for Chef Siggi Hall i 2003. Gunnar begynte så å jobbe på VOX restaurant i 2005 – ett år etter at Claus Meyer, Rene Redzepi og Hakon Mar Ørvarsson (VOX) hadde manifestet retningslinjer for det Nye nordiske kjøkkenet. Gunnar forlot VOX for en kort periode for å åpne casual bistro «b5», med revolusjonerende fokus på nordiske ingredienser. Han vendte tilbake til VOX som kjøkkensjef i 2007, der han relanserte menyen med fokus på nasjonale produkter, til stor suksess.

Til tross for den store finanskrisen og avgang av alle sine investorer i 2009, åpnet Gunnar sin egen restaurant, Dill, der fokuset ble islandske ingredienser, produsenter, ville planter fra hav og land, tradisjoner og glede. Senere ble Dill Restaurant i tillegg til Nordic Prize award, tildelt Islands første Michelin-stjerne.

Imponerer i New York
I 2016 åpnet Gunnar Restaurant Agern i New York, der han er kjøkkensjef. Sammen med eieren Claus Meyer, som også eier Noma i København – «Nr 1-restaurant i verden i 2014», har de klart å imponere newyorkerne med matlaging og tradisjoner inspirert av Norden, men med høyt fokus på de lokale råvarene. Agern ble kort tid etter åpningen tildelt en Michelin-stjerne.

Gunnar har også laget en kokebok sammen med Jody Eddy, North – The new nordic cusine of Iceland. Den er definitivt verdt en titt.

Gladmaten i Spiseriet

Gunnar kommer til Norge og Gladmatfestivalen, som går av stabelen 18.-21. juli, allerede tirsdagen før festivalen offisielt starter, for å fortelle sin historie på åpningsarrangement, Kokepunktet.  Der skal han blant annet snakke om balansen mellom familie og jobb.

Det er utrolig stas for oss i Spiseriet å kunne tilby denne opplevelsen til våre gjester, og ikke minst få inspirasjon fra Gunnar. Vi anbefaler alle som er interessert i god mat å bestille billett til dette arrangementet, og få et kulinarisk høydepunkt under det som vil bli nok en flott Gladmat-feiring.

 

Book din plass nå »